Meletta Haus

A new kitchen is created from a garage

The clients wanted a more spacious living area at the 1970s property located in the agricultural area of Adligenswil. This was a major challenge for the architects, as only minor changes could be made to the volume of the building due to the location. The exciting idea of the architects was to transform the function of the garage into a kitchen, thereby extending the internal living area.  


Following the conversion, access to the kitchen is via a 1-metre high elevation, bridged by a step containing concrete. Eating, living and cooking blend together into a spacious room unit. The broken up segments on the two different levels create a loft atmosphere in the rural residence. 


Year of construction
October 2016 to April 2017

Location
Adligenswil

Architect
Stereo Architektur, Zürich

Lighting design
Licht Team, Luzern

Photographer
Lukas Schaffhuser

With a successful lighting concept the cosy day to day atmosphere is also visually present. Thanks to its uniform distribution of light, the ARVA lighting range is perfect for general lighting. In the kitchen, the ARVA pendant lamp ensures optimum illumination of working surfaces as well as the area connecting the living room and kitchen, successfully creating a division between the rooms. The inner workings of the kitchen are optimally lit with ARVA ceiling lights.

meletta haus mit Lampen
Lampen in meletta Haus

Like the ARVA ceiling light, which is used in various places in the house, the pendant light is in black satin matt, which provides a successful contrast to the otherwise brightly designed surfaces in the interior. It has also been used for exterior lighting on the terrace.

Used products:

ARVA with acrylic glass diffuser fine matt finish ARVA with acrylic glass diffuser fine matt finish
ARVA with lens optics ARVA with lens optics